Kakemenn

441EC6E6-C3A7-4539-B553-4CED0AAFC466.jpeg

4dl H-melk
500g sukker
130g meierismør
850g hvetemel
4ts hjortetaksalt

Kok opp melk og sukker. Avljøl. Smelt smøret og avkjøl. Ha alt i en mixer og mix i ca. 4-5min. La stå kjølig minst 1 time.

Kjevles ut med litt mel og bruk kakeformer til å trykke ut. Ha på stekebrett med bakepapir.

175 grader i ca.9-10min

Reklamer

Bakte vanilje donuts

Bakte vanilje donuts

Disse er himmelske gode donuts. Oppskriften har jeg hentet fra Manuela sin hjemmeside passionforbaking.no.

30 g smeltet smør
3½ dl lunket melk
50 g fersk gjær
150 g sukker
90 g vaniljepudding pulver
1 ss vanilje ekstrakt
½ ts kanel
1 krm salt
2 egg
625 g hvetemel

Forvarm stekeovn til 190 grader.

Varm melken til lunken temperatur. Løs opp fersk gjær(rød). Smelt smør i en annen kjele. Resten av ingrediensene har du oppi en annen bolle og eltes sammen. Ha i melkeblanding og smør. Bland godt sammen til deigen løsner fra bollen. Smør inn en annen bolle med fett og la deigen heve i minst 1t.

Kjevle ut deigen til ca.1cm tykk. Trykk ut donutsformer og ha på stekebrett.
Etterhev i ca.10min. Pass på å ikke lage hullet i donuten for tidlig, da kan det hende at hullet forsvinner under heving.

Steketid 8-10 min, til du får en gyllen farge.

Frosting
300-400g melis
2-3 ss vann
1-2 ss vaniljeekstrakt
Konditorfarge eller karamelfarge etter ønske.

Kakebunn

Kakebunn

Romtemperert smør og sukker røres hvitt og luftig.
Ha i ett og ett egg av gangen.
Bland det tørre i egen bolle.
Vekselvis bland det tørre og kulturmelken oppi røra.

Jeg liker å smelte 30g mørk sjokolade og ha oppi i tillegg til resten. Dette gir at kaken blir litt mer saftigere.

Om du ønsker en vanlig kakebunn kan du skifte kakao ut med vanlig mel. Du kan også bytte ut kulturmelken med rømme eller melk.

Forvarm ovn til 170grader

Lynet Mcqueen sjokoladekake

Lynet Mcqueen sjokoladekake

Bursdagskaken som imponerer er ikke vanskelig å lage. Her har jeg laget en sjokoladekake med sjokoladesmørkrem og sukkerpasta til lokk.

Oppskriften til denne kaken har jeg hentet fra hanneskaker.blogspot.no. Her finner du også teknikk til å lage Lynet Mcqueen.

Sukkerpastaen laget jeg noen dager i forveien, pakker inn i plast og setter i kjøleskapet. Kakebunnen lager jeg dagen før, pakker den inn i plastfolie og legger den i kjøleskapet over natten. Kakebunnen blir saftigere og bedre å jobbe med, etter min erfaring.

Farmors ostekake

Farmors ostekake

Farmora mi lager den beste ostekaken. Så denne ønsker jeg å dele med dere. Dette er en gammel oppskrift, da hadde de ikke grove kjeks som Digestive. Hun pleier å lage med sjeletopping, men her hadde jeg sjokolade og clementiner på toppen.

1pk. Sitronsjele (2,5dl vann, ikke det som står på pakken)
Kok opp og deretter sett til siden for kjøling.

Bunnen:
225g mariekjeks knuses
125g smeltet smør

Dette klemmes flatt i bunnen av en kakeform.
Videre blander du i en bolle,

225g Philadelphia ost
125g siktet melis
1ts vaniljesukker
1 boks lettrømme

Hell oppi den avkjølte sjeleen og mix videre.

1/4pk. liten kremfløte (piskes til krem)

Bland kremen forsiktig inn i resten av blandingen, ikke mix.

Hell deretter blandingen over kjeksen. Bruk gjerne slikkepotten til å dempe fallet til det flytende ned på kjeksen. Sett kaldt i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. Da blir den mye bedre.