Karamelsaus

100g sukker

4 ss vann

2,5 ss smør

1 dl kremfløte

2 klyper maldonsalt

Ha sukker og vann i en kasserolle. Skru på det varmeste. Pass på å ikke røre. Etter en stund vil det skifte farge. Er det ujevnt brunfarge kan du virvle med gryta uten å røre. Ikke la det bli for mørkt, da brenner det seg fort.

Når du får en gyllen farge tar du gryta av platen. Tilsett smør og rør til det er smeltet. Deretter tilsetter du fløten. Pass på at du ikke brenner deg, fordi det bobler godt.

Sett kasserollen på plata igjen med middels til høy varme. Ha i maldonsalt og rør godt. Sukkeret har krystallisert seg da du helte i fløten. Dette skal smeltes og blandingen skal kokes. Jo lenger du koker jo tjukkere blir karamelsausen. La det koke alt fra 1min til 5 min.

Men pass på at du ikke koker altfor lenge. Da vil karamellen bli hard når den er avkjølt.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s