Sunne glutenfrie frokostvafler

IMG_0681

Jeg har valgt å gange oppskriften med 5. Da får du en stor røre og masse til overs som du kan fryse. Men gjerne del opp oppskriften om du bare ønsker noen få av gangen.

10 egg
5 ts honning
2 1/2 dl jyttemel (blå pakke)
2 1/2 dl fibra teff (grønn pakke)
15 ss Teff (rød pakke)
5 ts bakepulver
5 ts vaniljesukker
2-3 ss fiberhusk
1-2 ts kardemomme
ca. 14-15 dl lett melk (jeg brukte rosa eller grønn)

ha eggene i en mikser og miks til luftig røre sammen med litt av melken. Ha oppi honning og miks litt. Bland sammen det tørre. Ha det tørre oppi eggeblandingen og visp til alt er godt blandet i en liten deigklump. Hell oppi litt og litt melk samtidig som du mikser, helt til du får en flytende røre. Da unngår du klumper i røren. Ha oppi melk til du føler du får en passelig konsistens. Om du ikke får brukt all melken går det fint.

Stek de i et vaffeljern eller i panne. Smør godt med enten smør eller rapsolje ofte.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s