Brownie – glutenfri

IMG_0637

100 gram kokesjokolade 70%
100 gram mørk kokesjokolade
80 gram smør
150 gram sukker
2 egg
3 ss maizena
1 1/2 ss bakekakao
1/2 ts salt

Smelt smør og sjokolade på svak varme i en stål kasserolle. Bruk en stålvisp som tåler litt. Når alt er smeltet fjerner du kasserollen fra platen. Ha oppi sukkeret og visp hurtig slik at sukkeret smelter inn i sjokoladen og blandingen blir silkemyk. La blandingen kjøle seg litt før du har i eggene,(for å unngå at det blir eggerøre) ha i ett og ett egg. Rør godt etter hvert egg. Til slutt sikter du oppi maizena, bakekakao og salt inn i blandingen. Rør godt til slutt.

Hell brownieblandingen over i en ildfast form du har kledd med bakepapir, eller en kakeform. Ca. 20cm x 20cm.

Forvarm stekeovn på 180 grader. Stek brownie på midterste rille i ca. 20-25 min. Brownien er ferdig når den har en fast skorpe på toppen og rundt kantene når den er ferdig.

Oppskriften er hentet fra matbloggere Monica Csango og er helt himmelsk. I tillegg er den glutenfri.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s