Pavlova med vaniljekrem og friske bær

IMG_0631Pavlova bunn:
Sukker     200gram
Eggehvite 4stk
(en liten klype salt eller creme de tartar for stabilisator)

Vaniljekrem:
2 plater gelatin
1 vaniljestang
2 dl H-melk
1 dl kremfløte
60 gram sukker
2 stk eggeplomme
20 gram maisenna

4 dl kremfløte

Fyll:
Friske bær som jordbær, bringebær og blåbær.
Men du kan bruke de bærene du ønsker.

Forvarm ovn til varmluft 140 grader. Ta en ren bolle og smør inn med litt sitronsaft for å få vekk alt fett rester. Fest en ballongvisp til din mixer. Ha oppi 4 eggehviter, en liten klype salt/creme de tartar. Ta 1ts sukker av 200gram sukker og ha oppi med eggehviten. Visp på middels hastighet til lett skummet. Mens vispen går tar du oppi litt og litt sukker. La sukkeret jobbe seg inn og smelte sammen. Dette skal etterhvert bli til silkemyk marengs. Når du når stive topper er marengsen ferdig. Spre marengsen utover et bakepapir. Stek marengsen på nederste hylle i ca.50min-60min. Slå av ovnen og la stå 20min.

Legg gelatin bladene i en bolle med kaldt vann. Ta en stål kasserolle og en stålvisp som tåler litt. Skrap ut frøene til 1 vaniljestang. Ha oppi gryten vaniljestangen, vaniljefrøene, 1dl h-melk, 1dl kremfløte og 60gram sukker. I en annen bolle rører du sammen 1dl h-melk, 2 eggeplommer og 20gram maisenna. Rett før kokepunktet til fløteblandingen tar du den vekk fra platen. Hell 2/3 av fløteblandingen oppi eggeblandingen mens du rører godt. Ikke hell for mye slik at eggeblandingen får klumper. Deretter heller du alt tilbake i kjelen. Ha på middels varme og rør godt hele tiden. Du merker fort når den begynner å tykne. Når blandingen koker og den er god og tykk tar du kjelen av platen. La koke max 1min. Ta ut vaniljestengene. Klem ut vannet av gelatinplatene og ha oppi kjelen mens du rører godt. Eggekremen skal bli silkemyk. Mens den står og kjøler seg rører du ofte slik at det ikke blir en hinne på kremen, men fortsatt silkemyk.

Mens den kjøler seg visper du 4dl kremfløte til krem. Ikke visp for mye. Kremen trenger ikke være helt stiv. Da blir kremen litt mer saftigere.

Når vaniljekremen er avkjølt har du oppi den kalde kremen og vend den inn med en slikkepott. Etterpå heller du over marengsen. På toppen pynter du med friske bær. Sett gjerne kaldt i kjøleskap til servering.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s