Vaniljekrem

Vaniljekrem:
8 stk eggeplommer
1 dl sukker
2stk vaniljestenger
8 dl lett melk
2ss maizenna

Visp sammen eggeplommene og sukker i en kasserolle. Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestengene og ha både frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk i eggeblandingen til den er klumpfri. Deretter hell oppi resten av melken. Til slutt rører du inn maizenna. Varm opp blandingen mens du rører ganske ofte. Blandingen skal ikke koke, da kan den skille seg. La dette varmes til blandingen tykner til vaniljekrem. Dette kan ta litt tid. Bare smør med tålmodighet. Hvis du rører veldig ofte forebygger du evt koking hvis du er i tvil om temperaturen. Husk at kremen stivner etter avkjøling så den trenger ikke være helt stiv i kasserollen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s