Hjemmelaget Eplepai med vaniljekrem og eplemost.

dscf2396dscf2400

Pai deig:
8dl mel
2,6dl sukker
250g smør
2 egg

Eplemost:
1 kg epler
0,5dl sukker
1dl vann

Vaniljekrem:
8 stk eggeplommer
1 dl sukker
2stk vaniljestenger
8 dl lett melk
2ss maizenna

Skrell epler og kutt i biter. Kok eplene sammen med vann til de er myke, tar bare noen minutter. Kjør deretter epler og vann i en foodprosessor til ønsket konsistens. Ta eplemosen over i en kjele og kok på lav varme sammen med sukker i 7-8min. La eplemosen avkjøles.

Visp sammen eggeplommene og sukker i en kasserolle. Skrap ut vaniljefrøene fra vaniljestengene og ha både frø og stenger i eggeblandingen. Spe med melk i eggeblandingen til den er klumpfri. Deretter hell oppi resten av melken. Til slutt rører du inn maizenna. Varm opp blandingen mens du rører ganske ofte. Blandingen skal ikke koke, da kan den skille seg. La dette varmes til blandingen tykner til vaniljekrem. Dette kan ta litt tid. Bare smør med tålmodighet. Hvis du rører veldig ofte forebygger du evt koking hvis du er i tvil om temperaturen. Husk at kremen stivner etter avkjøling så den trenger ikke være helt stiv i kasserollen.

Sikt mel i en bolle og hell over sukker. Bland dette i en mikser. Mens mikseren går på lav hastighet smuldrer du opp smøret som er romtemperert. Til slutt tar du oppi ett og ett egg av gangen. La dette mikse til du får en fin og saftig pai deig.

Kjevl ut og trekk en pai form ca.24cm. I bunnen legger du et lag med eplemost og deretter et lag med vaniljekrem. Til slutt bruker du resten av pai deigen til å pynte på toppen. På bildet har jeg gjort en klassiker med rutete mønster.

Dryss kanel på toppen med litt sukker.

Dette stekes på 180grader i ca. 45min

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s