Glutenfri sjokoladekake med buttercream salty dulce de leche smak

SJOKOLADEKAKE:
500g sukker
3 egg
220g smeltet smør (avkjølt)
345g glutenfri kakemiks
105g mandelmel
2ts vanilje sukker
3ts natron
6dl kefir
6ss bakekakao

Miks med flat blander. Egg og sukker blandes til luftig og lys eggedosis. Smøret smeltes og avkjøles i egen kasserolle. Bland sammen mel, vaniljesukker, natron og bakekakao i egen bolle. Sikte dette inn i eggedosisen. Miks på svak hastighet mens du heller i smøret. Hell deretter i kefir litt og litt om gangen. Pass på å skrap kantene med slikkepott og miks litt til.

Smør to runde springformer 22cm. Jeg legger også i bakepapir i bunnen og langs kantene inni springformene. La bakepapiret stikke 1cm opp fra kanten på springformen.

Stekes på 180grader midt i ovnen ca.35-40min

BUTTERCREAM med dulce de leche:
1cup flott matfett
1cup smør
4ss melk
2ts vanilje ekstrakt
8cup siktet melis
Dulce de leche saus
Maldon salt

Matfett og smør blandes med en ballongvisp. Skrap kantene og bunnen med slikkepott flere ganger og visp til alt blir lyst og luftig. Etterpå tar du oppi melk og vanilje ekstrakt. Sikt oppi halvparten av melis først og bland dette sammen. Til slutt sikter du resten av melisen. Bland godt. Til slutt tar du oppi Dulce de leche og maldon salt. Smak til med hvor mye karamel og salt du ønsker.

SJOKOLADE TOPPING:
200g sjokolade
209g fløte

Jeg kjøpte 100g 70% sjokolade og 100gram mørk dronningens kokesjokolade. Del det opp i biter og ha i en skål sammen med fløten. Putt skålen i mikrobølgen i 30sek. Rør godt. Sett inn i 30sek til. Etterpå rør godt til all sjokoladen er smeltet og det ser ut som flytende sjokolade. Er det ikke helt smeltet repeter med 30sek. La stå til det blir romtemperatur eller får den konsistensen du trenger for å jobbe med sjokoladen. Jeg brukte en skje til å få til drypp-effekten.

Pynt med det du ønsker

DULCE DE LECHE:
1 liter H-melk
436g sukker
1 tsp natron
1 tsp vanilla extrakt

Ha melk i en kasserolle. Når melken koker skrur du ned til småkoking. Deretter heller du i sukker, natron og vanilje ekstrakt. La dette koke i ca. 1 time. Hvert kvarter kan du røre i gryten og pensle innsiden av kasserollen med vann. Skummer det opp tar du dette vekk med en sikt. Pass på at melken koker hele tiden, men ikke slik at det koker opp. Når det nærmer seg 1 time må du passe på. Det går fort på slutten og det kan fort bli svidd. Når karamellen har fått en fin gyllen farge er den ferdig. Den vil stivne når den avkjøles. Du kan smake etter hvor mørk karamell du ønsker. Avkjøl før du har den i buttercreamen slik at smøret ikke smelter for mye.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s