Dulce de leche

Dulce de leche
1 liter H-melk
436g sukker
1 tsp natron
1 tsp vanilje ekstrakt

Ha melk i en kasserolle. Når melken koker skrur du ned varmen til bare putring. Ha oppi resten av ingrediensene. Dette skal koke i 1time. Rør etter behov eller hver 15min og pass på at varmen ikke er for høy slik at melken brenner seg i bunnen. Skummer det opp ta en sikt og fjern dette. Pensle kanten på innsiden av kasserollen med vann for å få ned snerk fra melken. Når det nærmer seg en time hold godt øye med karamellen. Når den har fått en gyllen brun farge er ferdig. Ønsker du en mørkere karamell kan du bare smake til slik du ønsker. Ta den av platen og hell over i annen bolle gjennom en sikt for å ta opp uønskede klumper. Avkjøl på benken i romtemperatur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s