Himmelsk sjokoladekake

60g kakao
60g dronning-sjokolade fra Freia
125ml kokende vann
125ml sæterrømme
170g mel
1ts natron
180g brunt sukker
70g sukker
110g tine smør
2-3egg
1ts vanilje ekstrakt

Kakao og hakket sjokolade legges i en bolle. Hell kokende vann over og sett til siden 1-2min. Deretter rør godt til alle klumpete er oppløst og tilsett rømme.
Smør og sukker piskes luftig. Tilsett eggene, ett av gangen og rør godt.
Sikt deretter inn det tørre og til slutt sjokoladeblandingen.

Smør inn en 25cm form med smør. Bakepapir i bunnen og mel langs kanten. Du kan også bruke 3x20cm former.

Forvarm ovnen på 180grader eller varmluft på 160grader i ca. 15-40min, kommer ann på størrelsen på formen.

Oppskrift er hentet fra kakekrigen på http://www.fem.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s