Bløtekake med vanilje og rørte bringebær

IMG_3446

Sukkerbrød
5 egg (medium størrelse)
125g sukker
125g hvetemel
skallet fra 1/2 sitron

Bland sammen egg og sukker i en bolle. Sett bollen i vannbad og rør i blandingen av og til. Dette gjør at sukkeret oppløses i eggene. Sett bollen på en mikser og pisk til den blir lys og luftig eggedosis. Deretter sikter du inn hvetemelet. Tilsett også revet sitronskall og vend massen forsiktig med slikkepott til melet er blandet i eggedosisen.
Helle blandingen over i en form på ca. 22cm. Stryk opp massen så innsiden av kakeformen er tildekket av kakemasse.
Forvarm stekeovn til 175 grader og stek i ca. 30min. Deretter ta kaken ut av ovnen og avkjøl opp ned på et bakepapir som du på forhånd har strødd med litt sukker. Etter 10-15min kan kaken tas ut av formen.

Sukkerlake til dynking
1dl vann
100g sukker
skall far en hel citron
skjær skallet med en potetskreller i lange strimler. Pass på og kun få med det gule skallet, ikke det hvite på innsiden. Dette gjør at du får en bærsk smak. Eventuelt fjern det hvite fra innsiden etter du har skrelt. Legg skall, sukker og vann i en liten kasserolle og la det hele småkoke i 5min. La det avkjøles i ca.10min med skallet i. Ta ut skallet og la laken avkjøles helt.

Marengs
2eggehviter
100g sukker
noen dråper sitronsaft
Pisk eggehvitene luftige, tilsett sukker litt og litt av gangen. Tilsett sitrondråpnene og pisk til du har en luftig og glatt marengs. Husk å ikke piske for lenge, da blir marengsen kornete. Lag en sirkel på et bakepapir med kakeformen på ca. 22cm. Sprøyt ut marengsen inni sirkelen og flat den ut med en spatula/slikkepott. Stek marengsen i en forvarmet ovn på 80grader i 3timer. Slå av ovnen og la marengsen hvile inni ovnen til den ev avkjølt.

Vaniljekrem, bringebærfyll og pisket krem finner du oppskrift på under kategorien fyll.

Anretning av kaken
Del sukkerbrødet i tre like deler. Legg marengsenbunnen på et kakefat med kakebunnen oppå. Dynk kakebunnenbunnen med sukkerlaken. Deretter smører du et lag med vaniljekrem. Sett midten av kakebunnen oppå vaniljekremen og dynk denne med sitronlake. Smør de rørte bringebærene og legg det siste lokket over. Du ka også dynke den siste kakedelen før du smører kremen rundt kaken i et tynt lag. Sett deretter kaken inni kjøleskapet i ca. 10min. Fyll en sprøytepose med krem. Ta kaken ut av kjøleskapet og sprøyt roser rundt hele kaken. Pynt med det du ønsker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s