Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs  Oppskrift fra kakekrigen
Sitronterte med marengs
Oppskrift fra kakekrigen

Mørdeig
200g hvetemel
120g usaltet smør ( romtemperert )
75g melis
25g mandelmel ( malte mandler )
1 egg

Sett eltekroken på kjøkkenmaskinen. Ha lav hastighet og bland sammen mel, melis og mandelmel. Deretter tilsett smør litt etter litt. Når smøret er blandet godt med melblandingen tilsetter du egget. Dette skal ikke blandes mer enn nødvendig. For mye behandling av deigen vil gi en kompakt og mindre luftig bunn.

Ta deigen av maskinen og kna forsiktig sammen. Legg deig i plastfolie og sett i kjøleskapet.

Kjevle deigen ut og kle en terteform med løs bunn eller en kakering på 24cm bredde, 1,5cm høy.

La litt av deigen henge over kanten når du steker formen, prikk bunnen med en gaffel. Legg bakepapir i formen og fyll opp med tørkede erter, bønner eller kronestykker.

Stekes i forvarmet ovn på 200grader i ca. 12 min. Ta formen ut av ovnen, løft av papiret med de tørkede ertene. Renskjær kanten. Stek så formen videre til den er gyllen.

Sitroncurd
150g friskpresset sitronsaft
revet skall av ½ sitron
6 eggeplommer
175g sukker
250g usaltet smør

Bland sammen sitronsaft, sitronskall, eggeplommer og sukker i en gryte. Pisk blandingen over medium varme til blandingen tykner og blir til en luftig blank krem. Ta gryten av varmen og pisk inn kaldt smør som er delt i terninger. Pisk til smøret er oppløst og god blandet i curden.

Hell curden i den ferdig stekte terteformen og sett kaken i kjøleskapet.

Marengs
3 eggehviter ( 90g ) ( romtempererte )
160g sukker
saft i fra 1/6 sitron
en knivspiss salt

Pisk eggehvitene luftige. Tilsett sukkeret litt av gangen. Når sukkeret er tilsatt tilsetter du salt og sitronsaft. Pisk til en luftig marengs.

Fordel kremen over kaken når curden har stivnet. Fordel med en sleiv eller bruk sprøytepose. Til slutt bruker du en brenner for å brune toppene.

Denne kaken er himmelsk god og setter smaksløkene i gang.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s