Gulrotkake med cream cheese frosting

Utrolig saftig Gulrotkake
Utrolig saftig Gulrotkake

500 g gulrot
150 g Brunt sukker
4 egg
300 g sukker
225 g vegetarisk olje
1 ss Vanilje extract
3 ss gulrotsaft
330 g mel
1,5 ts. natron
1/2 ts. salt
5 ts. kanel

Rasp gulrøtter og press ut saften i egen bolle. Legg saften til siden. Ha gulrotrasp i annen bolle og bland oppi brunt sukker. Sett til siden for minimum 1 time.

Ta en ny bolle, visp egg og sukker luftig. Ha oppi olje, vaniljeextract og gulrotsaft. Visp videre.
Bland mel, salt, natron og kanel. Sikt dette i blandingen. Visp videre.
Til slutt tilsetter du gulrøttene med det brune sukkeret. Bland alt godt sammen.

Sett ovnen på 175 grader og stek i 40-45min.
Stikk med strikkepinne, trepinne eller kakestikjer for å sjekke at kaken er ferdig. Hvis det ikke følger med deig på pinnen er den ferdig. Lagg på rist for å avkjøle.

Når kaken er romtemperert deler du den inn i 3 eller 4, etter ønske.

Til slutt bruker jeg cream cheese frosting på kaken. Denne oppskriften finner du under kategori «frosting».

Du kommer til å smile fra øre til øre når du spiser denne kaken. Dette er søte saker.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s