Swiss buttercream frosting

1 Cup (240 ml) eggehvite

2 Cups (454 g) sukker

2 Teaspoons (10 ml) vaniljeekstrakt

2 Cups (454 g) smør (romtemperert, men ikke smeltet)

1-1/2 Cups (270 g) flott matfett

2-2/3 Cups (390 g) melis

Sjokolade buttercream tilsett 4 ounces (113 g) smeltet kokesjokolade.

Ta den bollen du tenker å mixe i. Hell oppi ferske eggehviter, sukker og vaniljeekstrakt. Ha denne over vannbad. Husk at vannet ikke må koke, bare dampe og bollen skal ikke røre vannet. Hvis ikke får du eggerøre. Visp dette godt mens du venter på at blandingen skal nå 140-160grader F (60-71grader C). Vi varmer blandingen for å få ut alle bakteriene i eggehviten slik at den skal bli trygg å spise. Derfor ville jeg helst varmet opp til 160grader F (71grader C).

når temperaturen er nådd, setter du bollen på mixeren og mixer på høyeste hastighet. Du skal mixe til blandingen er helt avkjølt, hvis ikke vil smøret smelte når du putter det oppi. Det vil vi ikke.

Tilsett litt og litt smør etterfulgt av matfett. Husk å skrape bunnen innimellom. På dette tidpunktet kan blandingen knekke sammen, eller ikke. Dette er ikke noe problem. Det vil bli fastere etterhvert som du mixer. Mixe videre i 2-3min.

stopp mixeren og skrap godt i bunnen. Tilsett melis, alt på en gang. Sett på mixer igjen, først lav hastighet slik at du ikke får all melis i ansiktet. Deretter øker du hastighet til fullt. Visp igjen i 2-3min.

nå kan du tilføre smeltet sjokolade som er avkjølt hvis du ønsker. Mix litt videre til du får ønsket resultat.

denne blandingen kan du ha i en lufttett boks i kjøleskapet i 2 uker, eller du kan fryse den. Jeg ville fyrst den i små bokser, da blir det lettere å tine frostingen..

 

Oppskriften har jeg hentet fra Globalsugarart. Den er perfekt til å ha som icing på kake hvis du skal trekke med fondant eller marsipan. Og den er veldig god.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s