Vaniljekrem

image
Melk 2,5dl

Fløte 2,5dl

Sukker 100g

Maizena 35g

Vaniljestang ca 1/2 stk

Eggeplommer 4 stk

Pisk sammen eggeplommer maizena og sukker i en bolle. Hell melken/fløten i en kjele. Splitt vaniljestangen, skrap ut innholdet og ha alt i kjelen. (Også den hele stangen. Kok opp væsken og hell litt av den kokende væsken i bollen med eggeblandingen mens du rører. Hell så alt tilbake i kjelen og rør kraftig til det tykner. Pass på at det ikke brenner seg. Ha kremen i en avlang form og kle med plastfilm. Bør avkjøles hurtig. Husk og ta ut vaniljestengene.

Legg plast over og sett i kjøleskap. Denne kan du også blande ut med pisket krem, da blir den luftig og god.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s