Sukkerfondant

Jeg har prøvd ut flere fondanter. Har du lyst på en fondant som er lett å jobbe med er denne oppskriften ypperlig.

4 plater gelatin
3 tbs vann
1 ts glycerin
1 cup hvit kornsirup
900gram melis
1 ts cmc
1 ts gum paste

Ha gelatin og vann i en bolle. Sikt melis i bollen du skal mixe i. Ha oppi cmc og gum paste. Når gelatinen er bløt tilsetter du glycerin og sirup. Sett dette på vannbad. Når blandingen får konsistens som er lik vann hell dette i melisblandingen. Miks på lav hastighet. Etterpå knar du godt med melis for å få riktig konsistens. Legg plastikk rundt og sett i kjøleskap.

Fondanter er best å bruke samme dag eller dagen etter. Den kan godt ligge i kjøleskapet ei uke, men den er da litt tørr. Bland ut med vann og kna til du den blir myk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s