Bakte vanilje donuts

Bakte vanilje donuts

Disse er himmelske gode donuts. Oppskriften har jeg hentet fra Manuela sin hjemmeside passionforbaking.no.

30 g smeltet smør
3½ dl lunket melk
50 g fersk gjær
150 g sukker
90 g vaniljepudding pulver
1 ss vanilje ekstrakt
½ ts kanel
1 krm salt
2 egg
625 g hvetemel

Forvarm stekeovn til 190 grader.

Varm melken til lunken temperatur. Løs opp fersk gjær(rød). Smelt smør i en annen kjele. Resten av ingrediensene har du oppi en annen bolle og eltes sammen. Ha i melkeblanding og smør. Bland godt sammen til deigen løsner fra bollen. Smør inn en annen bolle med fett og la deigen heve i minst 1t.

Kjevle ut deigen til ca.1cm tykk. Trykk ut donutsformer og ha på stekebrett.
Etterhev i ca.10min. Pass på å ikke lage hullet i donuten for tidlig, da kan det hende at hullet forsvinner under heving.

Steketid 8-10 min, til du får en gyllen farge.

Frosting
300-400g melis
2-3 ss vann
1-2 ss vaniljeekstrakt
Konditorfarge eller karamelfarge etter ønske.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s