Farmors ostekake

Farmors ostekake

Farmora mi lager den beste ostekaken. Så denne ønsker jeg å dele med dere. Dette er en gammel oppskrift, da hadde de ikke grove kjeks som Digestive. Hun pleier å lage med sjeletopping, men her hadde jeg sjokolade og clementiner på toppen.

1pk. Sitronsjele (2,5dl vann, ikke det som står på pakken)
Kok opp og deretter sett til siden for kjøling.

Bunnen:
225g mariekjeks knuses
125g smeltet smør

Dette klemmes flatt i bunnen av en kakeform.
Videre blander du i en bolle,

225g Philadelphia ost
125g siktet melis
1ts vaniljesukker
1 boks lettrømme

Hell oppi den avkjølte sjeleen og mix videre.

1/4pk. liten kremfløte (piskes til krem)

Bland kremen forsiktig inn i resten av blandingen, ikke mix.

Hell deretter blandingen over kjeksen. Bruk gjerne slikkepotten til å dempe fallet til det flytende ned på kjeksen. Sett kaldt i kjøleskapet i noen timer, helst over natten. Da blir den mye bedre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s